már
13

PARQUE DE ATRACCIONES

4-ik napunk legfőbb pontja a Parque de Atracciones meglátogatása volt, azaz a madridi Vidámpark. A park egész évben nyitva van, októbertől-április közepéig azonban csak hétvégén üzemel.

Az inkább élmény- és szabadidőparknak nevezett hely a város szélén a Casa de Camponál található, messze a város zajától, a dombon túl. Megközelítése ugyanakkor kíváló a Belvárosból. A 10-es metróval kell menni Batán állomásig, ami a Plaza de Espana állomástól csupán 3 megálló, 10 perc.

A vidámpark 12-20 között van nyitva ilyenkor. 2 típusú belépőjegy van: park belépő, ún. kísérőjegy és a korlátlan használatos jegy.A kísérőjegyhez vehetünk külön jegyeket is, ha mégis fel szeretnénk ülni a járművekre.

Jegyárak:
- Parkbelépő: 10.60€
- Korlátlan használat: 29.00€
- Egyéni jegy: 2.70€

A belépőjegyek mellé egy kuponfüzetet is adnak mindenkinek, melyet akár ingyenes belépésre is fel lehet használni. Minden járműhöz ki van írva, hogy hány külön egyéni jeggyel lehet használni azt. Általánosságban 7 év alatt 1 jegy, felette 2 jegy szükséges, így a korlátlan jegy bőven megéri az árát.

A park területe hatalmas, a játékok korosztály szerint nagyon jól elkülönített.
A fiatalok játékai a park hátsó felében kerültek felállításra, igazi adrenalin fokozók.
Szabadesés, Tornado - függőlegesen felfelé, majd fejjel lefelé menő hullámvasút, Vizes árok vasút, Hullámvasút forgó ülésekkel, Láblógatós vasút. Nem kellett sehol sokat várni, maximum a harmadik indulásra sorra kerültümk, ez 6-8 perc volt.

A parkban eltöltött 4 óra elegendőnek tűnt számunkra, így 4 óra után vissza indultunk a városba a Fuencarralba vásárolni. Itt találhatóak a designer márkák legtöbbje, mint Diesel, Replay, G-Star Raw. Az emberek hömpölyögtek a sétálóutcában, hihetetlen sokan voltak, hamar végeztünk :)

Este 7 körül visszaértünk a szállodába. Vacsora, majd egy kis fürdés.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://projectmadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr11853916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása