már
9

A külföldi mobilhasználat mindig is jelentősen megterhelte mobilszámlánkat. Az utóbbi években szerencsére a hívásdíjakat jelenetősen csökkentették. Az utóbbi 2 év azonban egyre fontosabb lett a mobilinternet. Ezek díjai sajnos még mindig az egekben vannak roaming során. A magyarországi szolgáltatók árai között hatalmas különbségek vannak.

100 Kbyte adatmennyiség árai külföldön:
T-Mobile 60 Ft.
Vodafone 185-234 Ft.
Pannon 250 Ft.

Az itthon kapható USB-stick mobilneteket sajnos külföldön nem lehet használni.

Felmerült bennünk a kérdés, hogy miért is használnánk a méreg drága roamingot, miközben vehetünk kint egy SIM-kártyát, feltöltjük és máris mehet a korlátlan netezés. A www.prepaidgsm.net oldalnak köszönhetően könnyedén összehasonlíthatjuk a belföldi szolgáltatók ajánlatait.

Spanyolországban 11 mobilszolgáltató üzemel, melyből 7 virtuális szolgáltatóként üzemel, azaz nem rendelkezik saját hálózattal, hanem bérli azt. Meglepődtünk egy kicsit a kinti árakon. A legolcsóbb netezést a Simyo virtuális szolgáltató biztosítja, 100 MB-ot napi 1 euróért. Ez itthon havi legalább 1000 Ft-ba kerül.

A nagy szolgáltatók, mint a Telefonica-Movistar, Orange, Vodafone, Yoigo közül az Orange internet ajánlata a legjobb, ahol napi 10 MB internetet kapunk 1 euróért. A legolcsóbb feltöltőkártya azonban 15 euró, plusz a SIM-kártyát is meg kell venni.

Reméljük sikerül vennünk valami SIM-kártyát és élőben tudunk kintről tudósítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://projectmadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr831826760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása