már
14

Elérkezett az utolsó napunk Madridban. Az idő egyre szebb, már reggel is 12 fok feletti a hőmérséklet. Útikönyvünk szerint a Pradoban vasárnap ingyenes a belépő, így az utolsó napra hagytuk. Mivel az idő remek, utunkat a Retiro Park felé vettük. Nagyszerű érzés volt látni, hogy mennyi ember van kint a szabadnap. A Retiro park közepén van egy csónakázó tó, körülette sétáló családok, fiatalok. Kisgyerekeket bábszínházosok szórakoztatják, az idősebbek jósoltathatnak.

Retiro mögött található a Nacionale Museo del Prado, természetesen a sor nagy. Mint kiderült nincs ingyen a múzeum. Az információnál kiderült a múzeum ingyen látogatható keddtől szombatig 18-20 óra között, vasárnap 17-20 óra között. A belépő amúgy 8 euró.

Tovább sétáltunk a kisutcákban. Nagyon kellemes, barátságosak a belvárosi utcák, szép épületek, minden utcában találni valami érdekes épületet, helyet.

A délután folyamán kimentünk Madrid új szimbólumához a KIO-tornyokhoz a Plaza de Castilla-hoz (Metró 1, 10). Madrid felhőkarcolóinak - amik alig 100 méter magasak - érdekességei, hogy a két épület 15%-os szögben meg vanak döntve egymás felé. A városközpont felé haladva a Passeo de la Castellanan éttermek és szállodák, valamint irodaházak sorakoznak. a remekül tagolt 8 sáv széles út visz be Madrid központjába. Itt található az Estadio Santiago Bernabéu, a Real Madrid hatalmas stadionja. Sétánk a Nuevos Ministerios állomásnál véget ér, megyünk vissza a szállodába, majd a repülőtérre, irány haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://projectmadrid.blog.hu/api/trackback/id/tr571855934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása